De expositie ‘VAN DICHTBIJ EN VERAF’, met werken van Paul Beckers en Felix Wijns, werd op zondag 16 oktober afgesloten. Beide beeldende kunstenaars kunnen terugkijken op een geslaagde tentoonstelling met veel positieve reacties en mooie bezoekers-aantallen (totaal ruim 300 personen).

Voor Paul Beckers is de cirkel rond: hij exposeerde aan het begin van zijn loopbaan als beeldend kunstenaar voor het eerst in Meerssen en heeft nu met deze expositie in het Kunsthuis, dus eveneens in Meerssen, zijn professionele activiteiten afgesloten.

Het bestuur van het Kunsthuis heeft beide heren veel succes toewenst met hun verdere activiteiten.

NIEUWE EXPOSITIE

Op zaterdag 22 oktober gaat een nieuwe expositie van start, nl. van Patrick Rijs (schilderijen en litho’s) en Rob Courtens (bronzen en keramische beelden). Deze tentoonstelling loopt tot en met zondag 4 december. De titel van deze expositie is: VAN FIGURATIEF NAAR ABSTRACT – EN WEER TERUG”. Beide beeldende kunstenaars hebben nl. deze ontwikkeling doorgemaakt: in het begin van hun artistieke loopbaan maakten zij vooral figuratieve kunstwerken, maar al snel gingen zij steeds meer over naar abstract werk. De laatste jaren voelen zij echter weer de behoefte om meer figuratief te werk te gaan.

Afbeelding met persoon, person, binnen, gebak

Automatisch gegenereerde beschrijving

PATRICK RIJS (1961) is woonachtig in Ulestraten, maar werd geboren in Australië. Na de emigratie van zijn ouders naar Nederland groeide hij op in Venlo. Hij volgde in Maastricht de Kunstacademie waar hij in 1986 afstudeer-de bij de afdeling Monumentale vormgeving. Hij startte daarna zijn loopbaan als beeldend kunstenaar en legde zich vooral toe op het maken van schilderijen (acrylverf) en litho’s. Patrick ging na het behalen van zijn lesbevoegdheid ook cursussen geven aan groepen amateurschilders.

In zijn schilderijen wil Patrick uitdrukking geven aan emotionele ervaringen, o.a. via wandelingen in de natuur en het luisteren naar muziek.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijvingROB COURTENS (1950) woont in Maastricht, waar hij ook geboren is. Hij volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie in Maastricht en studeerde daar af bij Appie Drielsma. Hij werkt voornamelijk in klei (steengoed) en brons. Rob werkt graag met klei omdat hij zich met dat materiaal het beste kan uitdrukken. De plasticiteit, het directe en de snelheid van werken zijn voor hem belangrijke factoren. Zo probeert hij elk beeld een unicum te laten zijn. Klei heeft ook zijn voorkeur omdat hij graag zijn beelden zelf kleurt.

BEZOEK EXPOSITIE

Het bijzondere werk van beide beeldende kunstenaars is in het Kunsthuis ‘Artistiek Meerssen’ te zien vanaf zaterdag 22 oktober tot en met zondag 4 december. Het Kunsthuis is geopend van donderdag t/m zondag, van 14.00 tot 17.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag is het Kunsthuis gesloten. Entree is gratis.

Buiten de vaste openingsdagen en -tijden kan het Kunsthuis bezocht worden door groepen, dan op afspraak. Via het e-mailadres kunnen belangstellenden contact opnemen met het bestuur: info@artistiekmeerssen.nl Informatie over het Kunsthuis is te vinden op de website: www.artistiekmeerssen.nl

Het Kunsthuis is gevestigd in een monumentaal pand, gelegen aan de Beekstraat 24 in het centrum van de kern Meerssen. Parkeren kan aan de achterzijde op parkeerplaats ’t Bergske (te bereiken via Gasthuisstraat of via Kuileneindestraat).