‘My legacy’.  Deze expositie is van 10 december t/m 22 januari 2023 in Kunsthuis Artistiek Meerssen te bezichtigen samen met de bronzen beelden van Willy Vossen. 

Clea Betlem heeft met haar foto’s meerdere prijzen gewonnen en door haar manier van werken tonen haar foto’s als schilderijen. 

Haar fine art werk komt niet zomaar tot stand. Het is een heel proces, die dagen, soms weken kan duren. Na het zoeken naar modellen, locatie en kleding, het verzorgen van de make up en belichting tot het uiteindelijke fotograferen zelf, begint de fase van het zgn digitale schilderen, het afstemmen van de foto’s.

Ze schildert als het ware meerdere lagen die voor haar ook in de ‘gewone’ wereld te zien zijn. In deze gelaagdheid speelt het Ware zich achter een façade af.  

Haar foto’s zijn het resultaat van de zoektocht naar dat Ware, naar de ziel. Pas als zij die ziel heeft geraakt is de foto voltooid. 

Soms zijn haar foto’s voorbodes. Zoals bij ’33 Amen’ dat ze maakte drie maanden voordat ze te horen kreeg dat ze ongeneeslijk ziek was en nog drie jaar te leven had.   Nu exposeert ze 33 foto’s. Van engelen, wachtende en soms smachtende vrouwen en tere bloemen, tot een groepsfoto van de Mannen van Staal