Nieuws

Home / Nieuws

NIEUWE EXPOSITIE

Op zaterdag 22 oktober is een nieuwe expositie van start gegaan:

Patrick Rijs (schilderijen en litho’s) en Rob Courtens (bronzen en keramische beelden). Deze tentoonstelling loopt tot en met zondag 4 december. De titel van deze expositie is: VAN FIGURATIEF NAAR ABSTRACT – EN WEER TERUG”. Beide beeldende kunstenaars hebben nl. deze ontwikkeling doorgemaakt: in het begin van hun artistieke loopbaan maakten zij vooral figuratieve kunstwerken, maar al snel gingen zij steeds meer over naar abstract werk. De laatste jaren voelen zij echter weer de behoefte om meer figuratief te werk te gaan.

 

PATRICK RIJS (1961) is woonachtig in Ulestraten, maar werd geboren in Australië. Na de emigratie van zijn ouders naar Nederland groeide hij op in Venlo. Hij volgde in Maastricht de Kunstacademie waar hij in 1986 afstudeerde bij de afdeling Monumentale vormgeving. Hij startte daarna zijn loopbaan als beeldend kunstenaar en legde zich vooral toe op het maken van schilderijen (acrylverf) en litho’s. Patrick ging na het behalen van zijn lesbevoegdheid ook cursussen geven aan groepen amateurschilders.

In zijn schilderijen wil Patrick uitdrukking geven aan emotionele ervaringen, o.a. via wandelingen in de natuur en het luisteren naar muziek.

ROB COURTENS (1950) woont in Maastricht, waar hij ook geboren is. Hij volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie in Maastricht en studeerde daar af bij Appie Drielsma. Hij werkt voornamelijk in klei (steengoed) en brons. Rob werkt graag met klei omdat hij zich met dat materiaal het beste kan uitdrukken. De plasticiteit, het directe en de snelheid van werken zijn voor hem belangrijke factoren. Zo probeert hij elk beeld een unicum te laten zijn. Klei heeft ook zijn voorkeur omdat hij graag zijn beelden zelf kleurt.

 

BEZOEK EXPOSITIE

Het bijzondere werk van beide beeldende kunstenaars is in het Kunsthuis ‘Artistiek Meerssen’ te zien vanaf zaterdag 22 oktober tot en met zondag 4 december. Het Kunsthuis is geopend van donderdag t/m zondag, van 14.00 tot 17.00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag is het Kunsthuis gesloten. Entree is gratis.

Buiten de vaste openingsdagen en -tijden kan het Kunsthuis bezocht worden door groepen, dan op afspraak. Via het e-mailadres kunnen belangstellenden contact opnemen met het bestuur: info@artistiekmeerssen.nl Informatie over het Kunsthuis is te vinden op de website: www.artistiekmeerssen.nl

Het Kunsthuis is gevestigd in een monumentaal pand, gelegen aan de Beekstraat 24 in het centrum van de kern Meerssen. Parkeren kan aan de achterzijde op parkeerplaats ’t Bergske (te bereiken via Gasthuisstraat of via Kuileneindestraat).