Archieven: Profiles

Home / Profiles
Anneke Kockelkorn

Anneke Kockelkorn

Anneke viel al als jong meisje op door haar spontaan ontwikkeld teken- en schildertalent. Op de Vrije Academie te Heerlen manifesteerden  zich onder leiding van o.a. Appie Drielsma ook haar vaardigheden in de ruimtelijke vormgeving en het portretteren.

Marijke Stultiens

Marijke Stultiens

Geboren op 12 april 1927 in Breda. 
Na haar gymnasiumtijd hebben de ouders van Marijke, zelf technici, een wetenschappelijke studie voor haar op het oog. Toch krijgt ze in 1946 toestemming om naar de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht te gaan.

Willy Vossen

Willy Vossen

Willy Vossen geboren d.d. 7 juli 1934 te Meerssen goudsmid en beeldend kunstenaar heeft in zijn jeugd vaker contact gehad met de vermaarde Meerssense kunstenaar Charles Eyck.

Charles Volders, 1939 – 1987

Charles Volders, 1939 – 1987

Charles Volders is geboren in Meerssen als zoon van Alfons Volders en Hubertina Heijnens. Het gezin telde 4 dochters en als laatste een zoon, Charles. Door het overlijden van zijn moeder, was hij al jong zelfstandig.

Alphons Volders, 1894 – 1974

Alphons Volders, 1894 – 1974

Alphons is in Meerssen geboren. Een van zijn ooms was een niet onverdienstelijke kunstenaar. In 1912 volgt Alphons lessen aan de avondschool van het stadtekeninstituut bij Robert Graafland en Frans van Laar.